Colofon


Berry van der Hoorn is geboren en getogen in Haarlem, op fietsafstand van de stranden van Bloemendaal en Zandvoort en van de Zuidpier van IJmuiden. Zijn interesse voor vogels is dan ook vooral gericht op die van de kust en de zee.
  De afwisseling van vogels aan de kust is ongeëvenaard: over zee vliegen jagers en pijlstormvogels, op het strand pleisteren de meest uiteenlopende steltlopers, meeuwen en sterns en in het buitenduin kun je zeldzame zangvogels op doortrek aantreffen. Aan de kust is werkelijk geen dag hetzelfde.
  Als twaalfjarige kocht Berry zijn eerste spiegelreflexcamera met telelens en rommelde hij wat aan met vogelfoto's in de donkere kamer van school. De voorliefde voor zwartwit beelden is altijd gebleven, voor het korrelige en het sterke contrast. Tijdlozer en intenser dan veel van de hedendaagse meer dan perfecte kleurenfoto's.
  Met digitale varianten van traditionele doka technieken zoals doordrukken en tegenhouden legt Berry accenten in foto's. Zodat deze meer overeenkomen met zijn gevoel van de waarneming. Een vleugje impressionisme.
  Ook met schrijven is hij vroeg begonnen. Zijn teksten zijn in de loop der jaren steeds korter geworden, wat hem dwingt tot kleinere onderwerpen en scherper schrijfwerk. Zoals hij publiceert op deze website. Korte verhalen, twee minuten leeswerk. Aangevuld met karakteristieke zwartwit foto's.

Contact: bbvdhoorn-apenstaart-hotmail.com